Plommon- och rabarbertårta

Plommonträdet ger sin sista skörd nu och det tar vi tillvara på genom att bjuda mormor på tårta när hon fyller år.

Bra att veta innan: Jag har spritsat tårtan med små tulpaner i rosa och lila, då behöver du en rysk tyll. Men du kan pynta den på det sätt du själv vill. Tårtbotten gör du med fördel två dagar innan och fryser in, då är den lättare att dela när du tinar den. Läs mitt recept på en perfekt tårtbotten. Montering av tårtan görs dagen innan så hinner tårtan bli saftig och god till den ska ätas.

Ca 12 bitar

En sats tårtbotten. Detta tycker jag är den bästa Världens bästa tårtbotten

En sats Vaniljkräm

En sats Plommon- och rabarberkompott

8 dl grädde

2 msk vaniljsåspulver

1dl utspädd rabarbersaft.

Dela tårtbotten i fyra delar om du har gjort en hög tårtbotten, annars i tre delar. Pensla alla bottnar med rabarbersaft. Det går även bra men någon annan saft. Det är för att bottnarna ska bli saftiga.

Om du har en tårtring så montera tårtan där i, annars på ett fat.

Lägg 1/2 gelantinblad i vatten. När det blivit mjukt tar du upp det från vattnet, krama ur och värm några sekunder i micron så det smälter. Blanda i en matsked kompott. Vispa 1 dl grädde och rör försiktigt ihop med 3/4 av kompotten. Rör i gelantinbladningen. Låt stå i kylen en halvtimme. Be ett lager med kompotten som är över och där efter bre du ut kompotten som är blandad med grädden.

Lägg 1/2 gelantinblad i vatten. När det blivit mjukt tar du upp det från vattnet, krama ur och värm några sekunder i micron så det smälter. Blanda i en matsked kompott. Vispa 1 dl grädde och rör försiktigt ihop med 3/4 av vaniljkrämen. Rör i gelantinbladningen. Låt stå i kylen en halvtimme.

Täck tårtan med ett lager grädde och dekorera eller spritsa som du tycker passar. För att få en stabilare grädde när du spritsar blanda i två msk maizena vaniljsåspulver i 5 dl grädde innan du vispar den. Vispa grädden långsamt så hinner du få in mer luft i den.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Create a website or blog at WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: